NBSF - zaterdag 18 april 2020

Beste gildebroeders en - zusters, 

Hieronder een bericht van de NBFS inzake de nog geplande evenementen en verzoek  om na te denken en/of mee te doen met iets op de federatiedag op 10--10-2020 in Den Bosch.

Naast mooie initiatieven van gildes zijn er ook afgelaste activiteiten en helaas ook veel overlijdensberichten. Verder lijkt het stil in de gildewereld. 
NBFS heeft op de planning van 2020 nog maar 4 evenementen staan. Zondag 23 augustus vrij gildefeest in Wintelre, 6 september NBFS toernooi geweerschieten, 13 september Gildedag kring Peelland en 20 september VTBS-toernooi. We weten nog niet wanneer de coronamaatregelen versoepeld gaan worden. 
Wie van jullie gebruikt skype? Maar het zal niet functioneel zijn om met het voltallige bestuur via skype te vergaderen. We kunnen nog niet echt aan de slag, we zullen nog moeten wachten op "groen licht". We weten nog niet "hoe verder"?

Denkend aan de Noordbrabantse federatie-dag (hoofdliedendag) op zaterdag 10 oktober, willen we graag de commissie de voorbereidingen laten treffen. Wel denken we dat die 10e oktober een bijzondere dag moet gaan worden. Te beginnen met de heilige mis voor alle overleden gildeleden in de Sint Janskathedraal in 's-Hertogenbosch. Daarna met heel veel vendeliers een massale vendelgroet op alle stoepen en grasveldjes van het provinciehuis met daarbij "Brabant" van Guus Meeuwis. 
We zijn trots op onze gildes en dat mag tot uiting worden gebracht. Gedachte is dat we op de federatie-dag 10-10-2020 de gildes in het voetlicht zetten en dat we dat ook op die manier aankondigen. Idee is alle gildes een oproep te sturen om iets unieks, iets eigens, iets origineels van hun gilde te presenteren op de federatiedag. Dit kan in de vorm van een klein stukje tentoonstelling, of een activiteit, of een presentatie tijdens het middagprogramma, etc. Het moet een dag van verbroedering, bewondering, van verbinding zijn. Daarnaast natuurlijk ook een eigen inbreng door de federatie. 

Het bovenstaande is een voorstel. Maar er zijn misschien andere ideeën voor de federatie-dag?  
We horen het graag. Stuur je jouw reactie s.v.p. vóór 24 april a.s. Bij voorbaat dank voor het meedenken!

Met vriendelijke Gildegroet,

mede namens Jos Verbeeten, voorzitter NBFS

 
Met vriendelijke Gildegroet,

Annie Maas
Secretaris NBFS
Woudseweg 5a
5275 JH  Den Dungen
Mob.: 06 - 15 34 08 79


--
Met vriendelijke gildegroet,
Gerard Gorselink
1e Secretaris Kring Kempenland

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >