JOS VAN HOEK-CATHARINA STRIJP - woensdag 8 februari 2017

 
Afbeelding invoegen     Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 

Overlijden gildebroeder, oud koning en oud regerend deken Jos van Hoek
Vrijdagavond is onze gildebroeder Jos van Hoek overleden in huize Akert in Geldrop.
Jos zou dit jaar 60 jaar lid zijn van het Sint-Catharinagilde Strijp.
 
60 jaar gildebroeder
In deze 60 jaar zijn wij Jos veel dank verschuldigd. In 1957 meldde hij zich aan bij het Sint-Catharinagilde Strijp. Het lukte hem in de jaren 60 van de vorige eeuw koning te worden van het gilde. Zijn schild, met zijn beroep: cv-monteur, wordt voor de eeuwigheid bewaard door het gilde.
 
Regerend deken
In de jaren 80 volgende hij Renier Strijbos op als regerend deken van het gilde. Deze functie vervulde hij voortreffelijk. Hij wist mensen te binden en zijn voorkomen als regerend deken was uitstekend.
 
Zijn ziekte
Helaas werd bij hem dementie geconstateerd nadat hij bij Volkert met pensioen was gegaan. Een slopende ziekte. Zijn geheugen liet hem in de steek. Langzamerhand nam hij afscheid van het gilde. Tot het laatst heeft zijn vrouw Leny voor hem gezorgd. De laatste jaren was hij gast bij het zorgcentrum Akert in Geldrop. Het kaarsje ging uit op 3 februari 2017.
 
Afscheid met gilde-eer
Wij willen onze 60 jarige gildebroeder postuum herdenken met een afscheid met gilde-eer. Dit is tevens altijd de wens geweest van Jos. Dit vindt plaats op vrijdag 10 februari 2017 om 10.00 uur in de Brigidakerk in Geldrop (Centrum).Verzamelen om 9.45 uur aan de zijkant van de kerk. Jos wordt door het gilde binnengeleid. Aansluitend om 12.30 uur nemen wij afscheid in het crematorium Rijtackers. Nadien is er gelegenheid te condoleren.
 
Gildetratitie
Het is een gildetraditie dat een lid van het gilde met gilde-eer wordt begraven. Wilt u bij deze afscheid aanwezig zijn dan zien wij u tijdig in gildetenue tegemoet. Dank alvast voor uw belangstelling namens het gilde en de familie.
 
Met gildegroet,
Henri van Hout
schrijvend deken
Sint-Catharinagilde Strijp
Botenlaan 40
5652 CA Eindhoven
 
Afbeelding invoegen

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >