VRIJE KRUISBOOGWEDSTRIJD - woensdag 5 oktober 2016

- VRIJE KRUISBOOGWEDSTRIJD "EINDHOVEN 785 JAAR" -
 
 
Voor wat foto's, klik:
FOTO
 

 
De tweede wedstrijd van de twee zondagen na elkaar en het oproepje in het verslagje van de vorige week had echt wel effect.
Deze zaterdag waren al een groot aantal gildebroeders aanwezig en ook zondags hoefden we niet erg lang naar schrijvers te zoeken om de heel redelijke opkomst van 93 schut(s)ters te verwerken. Al blijft het nog wel dat het vroeg opstaan blijkbaar niet voor iedereen is gegeven.
Mario was al voordat de eerste schutters onder de schutsboom stonden begonnen "zijn" eettent op te zetten en Rens en Emile zorgden er met Fred voor dat het terrein geheel werd ingericht voordat de eerste groep tegen de klok van half negen begon te schieten.
De grootte van de plaatjes, allemaal 7 cm., bleek nog niet zo slecht gekozen te zijn want de eerste twee "vaste" masten stonden dan wel uit de wind, maar op het achterveld stond de wind er wel op en vooral bij de "kampioen", waar een 6 cm. plaatje gemonteerd was, was het niet zo best toeven in de toch wel koude wind. Wel goed eigenlijk want nu bleef het aantal schut(s)ters met een volle serie beperkt tot een kleine twintig mensen en ontstonden er weinig tot geen opstoppingen.
Ook bleef het aantal twintigers beperkt tot 12 waarvan er wel 10 deelnamen aan de afkamp. Het is dus wel aantrekkelijk om terug te komen als er een zilveren schildje gewonnen kan worden.
Dan onze mensen in de wedstrijd.
Guido was vandaag de grootste verrassing. Hij schoot een volle serie en daar was dus echt niets op aan te merken. Maar ook Fred en Jan H. deden goed mee en kwamen tot een heel behoorlijke serie van 18. Kort hier achter Mario met 17 die gevraagd was mee te doen voor het viertal waar we eigenlijk wel dachten een kans mee te hebben omdat we vorig jaar verRassend de derde prijs wonnen.
Maar verder, wat te denken van Eddy? Na een aarzelend begin kwam hij met 16 treffers glunderend terug in het gildehuis en met recht. Hij had zijn ietwat grote woorden van de vorige week vandaag dus echt waar gemaakt.
En als laatste schoot Hans vandaag weer goed mee met 14 treffers.
Eén vol viertal dus en de keuze viel vandaag op Fred, Guido, Mario en Hans. 
 
Jan had het erg druk met het uitdelen van de prijzen die alle deelnemers ontvingen en meegenomen werden als zij aangaven niet terug te komen voor de prijsuitreiking.
Ons viertal kwam trouwens tot 52 treffers wat een mooie 5e plaats opleverde maar dus iets te weinig was om in het zilver te vallen.Voor de viertallen hoefde verder niet te worden afgekampt omdat de mensen uit Oerle niet terug konden komen en daardoor ging de tweede prijs mee naar Oostelbeers waarvandaan ook de winnaars kwamen van het personeel schieten van de twintigers en de dagkampioen, resp. Wim Aarts en Wil Deelen, welke de sterksten waren in de twee spannende afkampen die door het sterke veld ook nog eens in een behoorlijke regenbui verschoten werd op heel kleine plaatjes. 
Na het toch wel wat kritische verslag van vorige week m.b.t. de kringwedstrijd  kan het nu heel wat positiever.
Zaterdags veel mensen om de drie masten op te zetten.
Steeds weer een lastige klus want er gaat nogal eens wat mis en door de vele handen was het soms te laat om alles zodanig in de gaten te houden waardoor zelfs een mast weer naar beneden moest. 
Zondags konden we net aan beginnen maar voor de in aanhef genoemde mensen was het wel hard aanpoten.
Vooral Emile mag best genoemd worden want hij was midden in de nacht door Fred en Astrid van Schiphol gehaald en zij stonden er toch als eersten om het terrein in orde te maken. 
Frans Sterk trouwens, geweldig dat je er was, zeker met het opruimen van de schutsmasten in die regenbui.
Maar voor iedereen, voor de wedstrijd op zich, voor het eetgebeuren, achter de bar en aan de wedstrijdtafel:
 
HARTSTIKKE goed gewerkt en hopelijk volgend jaar weer zo!! 
 
DE UITSLAG VAN 2016
 
KAMPIOEN
 1. Wil Deelen, Oostelbeers 
 
VIERTALLEN
 1. 60  Sint Jorisgilde Diessen
 2. 56  Sint Jorisgilde Oostelbeers
 3. 56  Sint Jan Baptistgilde Oerle
 4. 54  Sint Ceaciliagilde Veldhoven
 5. 52  Sint Jorisgilde Stratum
 
PERSONEEL
 1. 20        Wim Aarts, Oostelbeers
 2. 20(15)  Guido Bax
 3. 18(13)  Fred Kuyten
 4. 17(13)  Mario van den Bogaart
 5. 16(14)  Eddy de Beaumont
 6. 14(11)  Hans van der Linden


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >